Ansible Automation Sibelius - ClassiCoder.com

 Ansible Automation Sibelius

Q1 Design goals of Ansible include

Answer: All the options mentioned


Q2 YAML uses tabs for indentation, True or false?

Answer: False


Q3 Ansible acquired by

Answer: Red Hat


Q4 Which of the following is a valid YAMI. syntax?

Answer: path: F:\test


Q5 Ansible is

Answer: All the options mentioned


Q6 Which configuration management software is Agentless?

Answer: Ansible


Q7 Ansible can deploy to virtualization and cloud environments, Including

Answer: All the Options


Q8 Where is Inventory file located by default?

Answer: /etc/ansible/hosts


Q9 If you do not need any facts from the host, what command would you use?

Answer: both gatherfacts: no or gatherfacts: False


Q10 Which module can be used to copy files from remote machine to control machine?

Answer: Fetch


Q11 Which one is not a valid value state argument of "file" module?

Answer: Folder


Q12 Which module copies dynamically generated file from control machine to target hosts?

Answer: template


Q13 Which module will you use to create a directory?

Answer: File


Q14 What module can be used to stop a playbook execution for some time?

Answer: pause


Q15 Ansible modules will apply changes everytime you run Playbook.

Answer: False


Q16 Identify the order of execution of handlers in the below

Answer: test-test 1-handler2-handler3-handler_1


Q17 Handler run only once even if you run the playbook multiple times.

Answer: True


Q18 Which module can be used to force a handler to run in between two tasks?

Answer: meta


Q19 Modules are temporarily stored in the nodes and communicate with the control machine through a ________ protocol

over the standard output.

Answer: JSON


Q20 Which Ansible module is used to manage docker services and containers.

Answer: docker service


Q21 You write comments in Jinja2 as

Answer: {##}


Q22 Which module you can use to install Apache in Ubuntu OS?

Answer: Apt


Q23 A Playbook starts with three dots …

Answer: False


Q24 What is the output statement of the following snippet?

tasks:

name: test

shell: echo "bello"

register: a

debug: msg="the message is {{ a.stdout}}"

Answer: syntax error because of conflicting action statements


Q25 Using which module can you see the list of all the ansible variables?

Answer: Setup


Q26 Which command do you use to do a syntax check on your playbook?

Answer: ansible-playbook --syntax-check


Q27 You cannot define multiple conditions

Answer: False


Q28 Which of these will loop through items randomly

Answer: with_random_choice


Q29 How do you use variable to apply condition?

Answer: when:score==3


Q30 How can you reduce the number of SSH connections required?

Answer: Pipelining


Q31 what is the default forks value in configuration file?

Answer: 5


Q32 ansible.cfg should be present in

Answer: /etc/ansible.


Q33 Ansible can work as a push automated deployment system and as well as a pull automated deployment system?

Answer: True


Q34 Ansible has two type of servers.

Answer: Only node


Q35 In Try It Out section of this course, what was the value of "changed-?" under "Play Recap", when you executed

the same playbook for second time?

Answer: 2


Q36 You can activate your privilege escalations using which settings?

Answer: become-True


Q37 How to define the number parallel processes while communicating to remote hosts?

Answer: forks